Som tillbehör hade jag kokt potatis och ärtor, voila. Vääääldigt enkel rätt MEN jag föredrar absolut stekt fisk då den kokta har en tendens att bli alldeles för osalt
Slå såsen över fisken och servera med kokt potatis, ärtsallad och citronklyftor. Torsk. Lägg äggen i en kastrull och fyll på med vatten så att det precis täcker
Servera den panerade fisken med kokt potatis, blomkål ochäggsås. Koka äggen hårdkokta. Vänd torskfiléerna först i mjölet, sedan i äggen och sist i ströbrödet
Servera den koktatorsken med äggsåsenoch förslagsvis kokt eller pressad potatis. När fisken är färdigkokt tar man försiktigt upp filéerna/bitarna ur kastrullen och sparar buljongen från kokningen för att använda till äggsåsen
Lägg i torsk, dill och citronskal. Krydda torsken med hälften av saltet runt om. Det här var något nytt, något gott och något utan en massa ingredienser som ”blir över”
Servera med såsen ochkokt potatis eller potatispuré. En riktig gammal klassiker i det svenska husmansarkivet som är fantastiskt lätt att laga och dessutom förvinnande gott
Smält smöret i en kastrull och ta kastrullen från värmen. Tillsätt lite mjölk och vispa ut den i smörblandningen (kallas för roux) så den blir slät och ta sedan i resten av mjölken och vispgrädden och låt koka upp försiktigt på svag värme under omrörning
Egentligen ska det vara kokttorsk till äggsåsen men vi föredrar att steka den så man får en god stekyta på fisken och sen ordentligt med vitpeppar så det smakar något
Skala och hacka dom och ställ dom åt sidan. Jag serverade med pressad potatis och gröna ärtor. Koka upp 5 dl vatten och en fiskbuljong. Lägg i torsk i mindre bitar och låt koka under lock i ca 3-5 minuter på svag värme. Vispa ihop 1,5 msk vetemjöl med 3 dl mjölk och låt koka i 3 minuter. Ha i 2 msk hackad persilja och ta upp fisken ur vattnet och vänd ner i såsen eller om ni hellre vill ha den brevid. 2 msk hackad persilja och
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.