Pensla mellan limpornamed smält fett innan du jäser dom, så går de lättare att ta isär. Forma dessa till avlånga limpor, som läggs på smord eller bakpappersklädd plåt
Sirapslimpor. Forma varje bit till en limpa och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. För mig som är född på 70-talet så var det sötlimpa/ skogaholmslimpa som gällde till frukost och kvällsmat med hushållsost eller hushållsmedvurst, på söndagar blev det vitt rostat bröd med jordgubb eller apelsinmarmelad. 2 limpor. Pensla med uppvispat ägg och grädda i 200 grader i ca 40 minuter. 2 limpor
Rör ihop rågkrosset med filen i en bunke. Den här gången använde jag filen i dessa goda bikarbonatslimpor, som jag bakade efter ett recept som jag hittade på Tasteline (se här)
Nu doftar det ljuvligt hos oss och det ska bli gott med en färsk nybakt macka till kvällen. Istället bakas det limpor hos oss idag, MYCKET roligare än att rensa bort gamla saker
Baka ut degen till två limpor och lägg i mjölade brödkorgar eller på en plåt med bakplåtspatter. )Brödbaket resulterade i två sorters kalljästa frallor samt klassiska goda sirapslimpor
Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Pensla gärna med lite olja mellan limporna så går de lätt att sära. Skär några snitt med en vass kniv. Lägg limporna på tvären i den smorda eller bakpapperklädda långpannan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.