Ost och skinkfylld kycklingfilé - paneradmed ströbröd. med klyftpotatis >> bearnaisesås och sallad. Rulla fyllda kycklingfiléer i vetemjöl blandat med salt
Hetta upp en stor stekpanna med smör och låt sparrisen steka i någon minut. Pressa eller stöt potatisen, tillsätt mjölk och smör och vispa slätt med elvisp
servera med nykokt pasta och fisken. Häll på vetemjöl på torskbitarna och vänd runt så att det täcker. God knaprig fisk med en slät tomatsås och nykokt pasta4 personer400 gr fiskfilé jag använde torsk1 dl riven ost1 dl mannagryn2 ägg1 dl vetemjölolja och smörsalt och pepparTomatsås1 brk krossade tomater2 sardellfileér1 gullök1 morot1/2 brk vattensalt och pepparsmörDela torsken i rätt små bitar, salta och peppra och lägg på en tallrik. Blanda mannagryn och ost i en djup tallrik, blanda ägget med 2 msk vatten också i en djup tallrik. Sätt på en stekpanna med olja blandat med smör (skall vara ca 1 cm) låt den bli varm, när den är varm så lägg i fisken som du först vänt i ägget och sen i mannagrynsblandningen stek de tills de är bruna lägg upp på hushållspapper. TomatsåsenHacka löken och fräs den mjuk i lite smör, när den börjar bli mjuk så tillsätt sardellerna och fräs med, skala och skiva moroten under tiden, häll i tomaterna och moroten samt lite vatten låt det hela puttra i 10 minuter salta och peppra, mixa den med en mixerstav så att den blir slät. 1 dl vetemjölolja och smörsalt och peppar. 1/2 brk vattensalt och pepparsmör
Fyll formen medsparrisbitar, blomkåls- och broccolibuketter samt bacon. Med en massa grönsaker, bacon och ost så har du en hel måltid med just den här frittatan
Servera med ris och en grönsallad. Vanligtvis brukar jag inte ha ruccolasallad på kasslern när jag lagar denna rätt men vi hade några sådana blad som snart skulle blivit gamla så de fick vara med
G. o. d. c. h. e. n. k. l. g. r. y. t. a. ,. f. m. ö. s. b. i. p. V. x. I. 6. 0. ä. é. 1. u. v. 2. 5. (. ). S. P. M. z. å. U. -. 3. L. 4. H. R. N. 7. d l
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.