Receptet har jag hittat hos tjejen med den fina bloggen Linneas skafferi. Alldeles krämig och god. Den här potatisgratängen lagade jag idag för andra gången och den är bland de bästa jag har ätit
Sen är inte jag riktigt överens med tiden i ugn när det gäller fiskgratänger. Rör ihop grädde, chilisås och dill, krydda med salt och peppar och häll sedan såsen över fisken
Passar perfekt nu till hösten med sin lite mustiga smak. Bryn köttfärsen i olja (jag använde en smaksatt rapsolja med chili och vitlök) och tillsätt morötter, vitkål och vitlök
Servera och njut med varfritt tillbehör. Ha i löken och vitlöken i kastrullen/grytan med grädden, när det börjat koka häll i potatisen och låt koka 5 min så att stärkelsen från potatisen gör det krämigt. 125 gram cantadou vitlök (eller annan vitlöksost)
-) Fast inte en massa sås, det behövs inte när man har en krämig gratäng. Men nu skulle det inte handla om disk utan en väldigt god potatisgratäng som jag gjorde igår, med trattkantareller och kantarellfond
Att göra en krämigpotatisgratäng är inte helt fett fritt men riktigt gott, jag gör som på krogen börjar med att koka potatisen då kan jag se till att den blir bra kryddad och tillräckligt salt
Jag valde att göra frittatan i ugnsform och att gratinera den med lite västerbottenost. Servera gärna med en sallad med mycket grönsaker så känns det lite nyttigare
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.