Koka päron, socker, saften av citronerna och stång och frön från en vaniljstång. Rör då och då. Gör marmeladprovet för att se att marmeladen är klar (häll lite marmelad på en assiett och om den ej flyter ihop när du drar en sked igenom så är den klar)
Vi köpte en jättegod päronmarmelad i våran ostbutik förra veckan. 2 tsk vaniljsocker, mitt egna. Skala päronen och tag bort kärnhuset, dela dem i mindre bitar, koka dem i vinet ca 25 -30 minuter på låg värme, tillsätt syltsockret, limesaften, vaniljsockret samt lakritsextraktet. Koka upp och låt koka 2 min. 2 tsk vaniljsocker
Tvätta apelsinerna, dela i halvor och pressa ur saften. Hacka skal och fruktkött i matberedare. 1färsk ingefära, riven. 1vaniljstång, delad och urskrapad. Blanda saft, frukt, vaniljochingefäramed vatten i en gryta och låt alltsammans koka under lock i 10 minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.