Med ljuset och värmen har även lusten att fotografera det jag lagar och bakar smugit sig på igen, liksom suget efter att baka och laga snabbfixade rätter med mycket färg och smak
Saftig, mjuk, smakrik och mättande. Näringstät dessutom och lätt att mixa och vispa ihop. Färska, mixade dadlar och väl vispade ägg skapar den saftiga och fluffiga konsistensen
Med andra ord betyder det att tårtan ska både vara socker, gluten och laktosfri, japp där fick jag något att bita i, men eftersom jag älskar utmaningar så var jag såklart tvungen att testa
Idag har vi storhandlat och dessutom också varit på IKEA och köpt lite saker till köket, bland annat en insats till kryddlådan vi har här hemma eftersom det är allmän oreda i den hela tiden och man inte har koll på vilka kryddor man har hemma
Idag var en sämre dag på gymmet, alla dagar kan inte vara bra och det är dagar som dessa man uppskattar när det går så där förbannat bra som man hoppas på
Lillebror tycker ju dessutom om både banan och äpple som är basen i muffinsen. Skala och riv äpplet. Blanda ihop kanel, kardemumma, bakpulver och vetemjöl och rör ner det i äggen tillsammans med mjölken och smöret
och eller varför inte att bjuda kollegorna på något gott till mötet. Jag har även puttat in chiafrön som är så rika på god energi som bland annat protein och kolhydrater
Detta är en snabb enkel och sorbè liknande glass med en frisk smak. Mixa jordgubbarna till fina "smulor" och häll i kesellan och florsockret ( honungen)
Riktigt energirika och välsmakande små "kraftpaket" som faktiskt kan göras helt utan sötning tack vare att både kokossmöret och hasselnötssmöret ger en sötma som sedan lyfts fram av de salta jordnötterna och flingsaltet på toppen
För att få extra fina kanter på glasstårtan kan du fodra tårtformen med konditorplastband eller klippa ut remsor av overhead-ark och fästa runt kantens insida
Jordnöts- och havrekakorHanden på hjärtat - jag är ingen konditor. När jag bakar vill jag att det ska gå snabbt OCH smaka gott - det behöver inte vara så vacker
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.