Ostkaka med vispad grädde och hallonIdag åt vi ostkaka till lunch. Jag utgick från ostkakan jag gjort tidigare men la till mandelmjöl för att få en fastare konsistens och det blev väldigt bra
Marängsnittar. En ljuvlig småkaka med mör botten, marängtäcke och rostade mandlar/mandelspån. Dessa snittar är ljuvliga och går alltid hem på fikabordet
Rosta mandeln i torr stekpanna. Låt den svalna. Mixa mandeln till ett fint pulver i en matberedare. Mixa florsockret och smöret tills det blir riktigt poröst
Har gjort en liknande ostkaka en gång förut, men det var väldigt många år sen. Servera ostkakan ljummen direkt ur formen med hallonsylt och vispad grädde
Minipajer är toppen till nästan allt, tycker jag - på buffébordet, att ha i frysen och plocka fram när man är hungrig eller som tilltugg innan maten, till exempel
Jag tror att det var för tre år sedan som jag skapade denna saffranspannaka med mandel för Kung Markatta och sedan dess är den en tradition i juletider här hemma
Det är lite tokigt nuförtiden. Jag har bakat en hel del och tagit en massa bilder av de goda bakverken men hinner sällan sätta mig ner och faktiskt skriva ett ordentligt inlägg med tillhörande recept
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.