Prova med sticka för att se att kakan är färdig och känns lagom torr. Blanda glutenfri mjölmix, bakpulver och stött kardemumma och rör ner det i smeten
en oemotståndlig god och saftig kaka med en underbar smak utav nötig mandel och kryddig kardemumma. Servera kakan med vispad grädde, vaniljsås eller bara som den är
Sabayonkrämen kan jag däremot inte rekommendera om man ska servera kakan till många, det var ett hiskeligt vispande, med stor risk att den istället för kräm blir äggröra
Ta upp degen på bakbord mjölat med potatismjöl. Glutenfria mandelkakorPortioner. Lägg kakorna på plåt med bakplåtspapper och baka i cirka 10 minuter, tills de får lite färg i kanterna. Byt ut mandeln mot 1 msk stött kardemumma
Idag får du tips på en riktigt lättbakad kaka med härlig smak av kardemumma. Det är inte ofta jag bakar numer, men ibland smakar det gott med något litet till kaffet
Som ni kan se, så är det inte så mycket likheter med den kakan jag bakade. Torka den torr med papper. Idag skulle jag börja på sista julbaket, men kanske jag skulle börjat en annan dag, för idag blev det, ja annorlunda
Här kommer ett recept på en glutenfri kaka med choklad och mandel. Krossa två ägg i en annan skål och blanda sedan ner chokladsmeten under omrörning, förslagsvis med en elvisp
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.