Servera soppan med bröd. Lägg i hönsbuljongtärningarna och philadelphiaosten. 1philadelphiaost, med örter och vitlök. 14 port Ingredienser 0,5 l morötter, rivna (ca 4 st) 1 purjolök, fint strimlad 1 l vatten 2 hönsbuljongtärningar 200 g philadelphiaost, med örter och vitlök 1 krm svartpeppar, nymalenMorotssoppa – gör så här. Koka morötter och purjolök i vatten 5 min
Detta är en utav de bästa och framför allt godaste limporna jag bakar. Den är saftig tack vare att den bakas med ånga och innehåller linfrö, den får en god nötig smak tack vare de rostade nötterna och den får lite sötma från den torkade frukten
Tärna smöret och fördela med fingertopparna i mjölblandningen. Låt svalna lite innan bröden petas ut plåten genom att lossa med en bordskniv runt kanterna av varje bröd
De här snabbakadelimporna bakas med bikarbonat istället för jäst och behöver därför inte jäsa. Vi hade en liter fil som var lite för gammal och därför börjat att flocka sig
Det går snabbare om det är väldigt varmt ute och tar längre tid om det är väldigt kallt. Receptet är naturligt glutenfritt, och passar därmed inte dig som äter LCHF
Sedan bakade jag ut och gräddade limporna nästkommande morgon. Receptet är nu inskrivet i min receptpärm, så att jag har det kvar ifall jag vill baka dessa goda limpor någon mer gång
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.