Grädda bröden så här. Låt degen jäsa 30 minuter under bakduk. Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Sätt ugnen på 200 grader och låt degen brödenjäsa 30 minuter under bakdukar. Brödkakor 12-15 minuter mitt i ugnen
Hård och knaprig blir skorpan på brödet, nästan som stenugnsbakat. Vänd på det varma brödet och knacka på undersidan, om det låter ihåligt är det klart
forma till limpor och lägg på en klädd plåt eller använd brödformar. Låt jäsa övertäckt i 40-45 minuter. Låt jäsa övertäckt i 30 minuter. Grädda bröden längst ner i ugnen på 200 grader i ca 30 minuter
Hembakat bröd är ju bara så gott =)Först ut i Bakfnatts nya kategori "Bröd" blir denna otroligt enkla och snabbgjorda limpa efter ett recept som jag fått av en vän
Det här brödet brukade mina föräldrar baka när vi skulle få gäster hemma och jag brukade alltid kalla det för "hålbröd" eftersom det var fullt med stora luftblåsor i brödet där det får plats mycket gott smör
Det skall vara mörk sirap i men då jag trodde jag hade slut på det så fick det bli brödsirap, funkade lika fint det, men sedan så hittade jag den mörka sirapen i ett annats skåp, undra just vad den gjorde där
Dela upp degen och gör runda bullar, låt dessa jäsa i ca 30 minuter, platta ut bullarna och låt jäsa upp lite till. De är ganska tjocka så man delar dem på mitten när man äter dem 6 dl mjölk
Bakade ett supergott bröd igår som jag tycker ni ska prova. Låt degen jäsa 40 minuter under bakduk. Sätt ugnen på 200 grader och låt brödenjäsa ytterligare 30 minuter under bakdukar. Grädda bröden längst ner i ugnen i 25-30 minuter
Lägg på ett lock och låt degen jäsa inte alltför varmt 8-10 timmar. Forma till 4 släta limpor lika långa som långpannan är bred. Jäs bröden ca 1 timme under bakduk. 3 msk stött anis och fänkål eller malda brödkryddor. 1 påse (2 kg) grovt matbrödsmjöl eller lantrågmjöl
Låt brödet svalna på galler. Låt jäsa ca 15 min. 1314 dl ljust lantbrödsmjöl. Smula jästen i en bunke, häll över vattnet och rör tills jästen löser sig
Låt jäsa under bakduk 1 timma. Arbeta degen smidig och dela i 3 delar, lägg dem i smorda 1½ liters formar och låt jäsa ytterligare 1 timma under bakduk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.