Vispa smör och socker och tillsätt sedan äggulorna under vispning. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och tillsätt sedan socker och vaniljsocker sakta under fortsatt vispning
Gör glutenprovet ( Man rullar en bit deg till en boll dra ut den. Forma dem till limpor. Häll i saltet och kör 2 min till. Sätt ugnen på 225 c och sedan sänker man värmen till 200 c. 225 c och sedan sänker man värmen till
Tillsätt jästen, ost, ägg och örtkryddorna. (jag tredubblade satsen men höll mig till ett pkt ändå, och använde inte tre gånger så mycket smör när jag hyvlade, det blev bra ändå)
Tillsätt olja, salt och mjöl. Dela i två delar, forma till limpor och lägg i brödformar. Arbeta degen tills den är smidig - ca 5 minuter med assistent, kanske 10 minuter för hand
Detta är faktiskt den rätt som jag bjöd på till nyårsafton. Riktigt gott var det och om jag ska skryta lite så blev en toppenmiddag med helt fantastiskt kött som stektes till perfekt temperatur, väldigt lyckat
Som ett gott tillbehörtill dem kommer här en av mina Favoriter i Repris. Det märks att det är många som uppskattar bär till smaksättning i en kall sås, får väldigt många sökträffar på just den här hjortronsåsen
Köttfärssås är en rätt som är snabb att laga till och den är god också. Lägg till lite mera jobb och tid och få denna jättegoda pastagratäng på middagsbordet
En god vän frågade om jag alltid gör egen marinad till det kött som jag grillar. Marinaden som jag gjorde till kycklingspetten i veckan är en traditionell och enkel marinad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.