Lax är både gott & nyttigt och den här fiskgratängen är verkligen lätt att göra och en kul omväxlingistället för att bara steka upp fisken och äta potatisbredvid
En fiskgratäng får niidag, en med lax, krämigcitronsås och mos smaksatt med dill och citron. Mycket citronblir det men för mycket citron kan det aldrigbli, i alla fall inte om man ska tro på Anki som är citronberoende
Lägg laxeniportionsbitari en smord form. Bred över crème fraichen. Ställ ini ugnen på 200 grader i 25 - 30 min. Servera med pressad potatis eller ris 500 g laxfilé. 500-600 g blandade frysta grönsaker valfri sort. 4 dl crème fraiche med örter (lätt)
Lägg laxfiléerna ovanpå och krydda med salt och citronpeppar. Nu är det dags för oss att ta tag i maten igen, vifick ett litet tapp efter julledigheten
Tag bort kastrullen från värmen och ha i den rökta laxen. Servera med grönsakerna och laxen. När pastan är färdig, låt den rinna av och lägg sedan ned den iostsåsen
Lax och vitlök är ämnade för varandra helt enkel. Såsen kommer att passa väldigt bra till andra sorters fisk också och maträtten kan serveras både till vardag och fest
Hittadelaxfiléer, som jag stekte med salt och peppar. Fisk och Skaldjur,. Tilllaxen gjorde jag remouladsås, enkelt och god sås, som man bara rör ihop under tidenlaxen steks
Vispaihop crème fraiche, chilisås, stenbitsrom och kryddor. Finhacka rödlöken och tillsätt den. Låt stå kallt ett tag för bästa smaken, om tidfinns gör dagen före för bästa smak
Jag var helt enkelt inte sugen på det, så istället blev det lax. I söndags var det ju våffeldagen. Det här är verkligen ett riktigt hett tips på riktigt god lax så missa nu inte detta
Här kommer ett riktigtsmarrigt recept till er på en krämiglaxsåsni kan ha till pastan. Som pasta tog jag bönpasta tillmig själv, men resten utav familjen åt vanligtagliatelletill
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.