Förra helgen bakade jag en sats medkorvbröd, perfekt till korvgrillningen. Korv med bröd. De korvbröd som blev över la jag i frysen så att jag kan ta fram dem när det är dags för en äventyrsdag
Igår firades Rolfs farsdag, av barnen med den årliga skogsmyset och korvgrillning. Tänkte lämna över korvbrödsreceptet till er, så även ni som äter mjölfritt kan fortsätta grilla korv
Forma bitarna till avlånga bullar och lägg dem på plåt med bakplåtspapper. Arbeta degen smidig med elvispens degkrokar eller i köksmaskin, ca 10 minuter
Att göra egna korvbröd är väldigt enkelt och de smakar mycket bättre än de som säljs i butik. I det här receptet används dinkelmjöl, men det går lika bra att använda vanligt vetemjöl
Smula under tiden ner jästen i en skål tillsammans med salt och honung. Tillsätt därefter grahamsmjöl, kruskakli och kardemumma och blanda till en jämn "smet"
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.