Lagom till påsk har vi äntligen bakat knäckebröd på Solhaga. Där mals mjöl på både vanliga och lite mer udda spannmål som emmer och hallänskt lantvete som är huvudingrediensen i det här knäcket
Man kan lämna bort bakpulvret och få ett knäckigare knäckebröd. Det var Pia som började. Hon skrev på Facebook att hon skulle baka sesambröd men inte hade sesamfrön så hon tog solrosfrön
Idag har jag bakat knäckebröd av samma recept som jag använde till julens knäcke. Använd därefter rikligt med vetemjöl till utbaket så att knäckebrödet inte fastnar på bordet
När jag bakar knäckebröd då blir det oftast ÖG´s knäckebröd (som jag nu insåg att jag inte har lagt upp recept på så kika gärna tillbaka för det) men nu blev det en variant med bovete och dinkel från Allt om mat
Värm mjölk och matfett till 37°C. Smula sönder jästen i en bunke och rör ut det med lite av degspadet. Tillsätt resten av degspadet, salt, hjorthornssalt, stött kummin, rågmjöl och det mesta av vetemjölet
Så det fick bli knäckebröd. Prismässigt tjänar man nog inte på att baka eget knäcke och tid sparar man definitivt inte, men njutningen blir däremot betydligt större jämfört med den vanliga rågruten
Jag älskar knäckebröd, gärna med en skiva ost eller en god färskost. Knäckebröden får gärna vara av storlek mindre eller stora runda som man bryter själv i lagom bitar
Här kommer dagens braiga, enkla och goda knäckebrödstips. Fröknäckebröd. Sen skall vi snacka vidare lite mer om det här med att baka glutenfritt, för det är ni flera som har frågat om
Nog det godaste knäcket jag har ätit. Kavla ut degen mellan två bakplåtspapper och "skåra" (så får du fina bitar från början, istället för att försöka bryta itu det stora knäcket först efter gräddning)
Fröknäcket från Birgitta Höglund är förmodligen världens godast, men ibland behövs lite variation. har två gånger misslyckats med ett knäckebröd ur en kokbok av Ulrika Davidsson
Själv kände jag ingen större skillnad mot det knäckebröd jag annars bakar. Knäckebrödet fick väl godkänt av vår 13-åriga lille vän. När ugnen är varm gräddar du brödet i ca 10-14 minuter beroende på hur tjocka eller tunna dina knäckebitar är
Första gången jag bakade brödet så blev det inte såbra, jag lät det nog inte vara inne i ugnen tillräkligtlänge så det blev lite segt, men dom andra gångerna blevdet bra, så här kommer receptet på Lindas knäckebröd