Jag pratar om en hederlig, klassiskköttfärslimpa. Idag tänkte jag slå ett slag för den riktigt klassiska svenska husmanskosten - när den är som allra bäst
Servera köttfärslimpan med potatis, gräddsås, haricots verts, pressgurka och rårörda lingon. Tillaga i mitten av ugnen ca 30 min bredvid köttfärslimpan. Antal portioner 1 port 2 port 4 port 6 port 8 port Välj Köttfärslimpa
Husmanskost är så himla gott. Finns nästan ingenting som jag tycker mindre om när det kommer till det. Är bra och riktig mat som mättar länge och som är roligt att göra
Jag satt och bläddrade bland lite gamla recept och hittade detta på en klassisk pannbiff. Detta är nog ett ganska klassiskt recept, men jag har experimenterat fram min version för att efterlikna det som min farmor en gång lagade
Har ni testa göra köttfärslimpa med en påse löksoppa (pulver) i. En lite miss gjorde jag dock genom att blanda ner all soppa åt gången och köttfärslimpan blev då lite lös i konsistensen
1. Sätt ugnen på 200 grader. 2. Köttfärssås. Skala och finhacka lök och vitlök. Hetta upp olja i en stekpanna och fräs löken tillsammans med färsen tills färsen är genomstekt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.