Efter lite funderingar och vånda så beslöt jag mig för att bjuda på en fläskfile gryta. Jag skulle få långväga besök och ville servera något gott till middag
Passade på att hälsa på hos mina föräldrar och lagade mat med tillsammans med mamma. Vi har nästan identisk smak när det kommer till mat och gårdagens middag blev precis lika god som alltid när vi kamperar ihop i köket
Servera med stekt fläskfilé och klyftpotatis/ris/sallad. Blanda allt och låt sjudaihop. Med få ingredienser så måste det här vara en av de godaste såser som en människa kan knåpa ihop
Kanske till ochmed att blanda ner i grytanoch låta det puttra med en stund. Den här gången har jag använt fläskfilé i stället för fläskytterfilé och då behöver inte grytan puttra lika länge
Här har jag stekt skivad fläskfilé, svamp och squash i förväg, soltorkade tomater i olja och paprika fick åka ner i grächen (grädde + crème fraiche förstår väl vem som helst) efter att de bearbetats till mindre bitar
Häll fläskfilégrytan i en ugnsfast form. Lägg i purjolökenoch paprikan och låt det steka med tillsammans med champinjonerna så det blir mjukt och glansigt utan att det tar färg
Kommentarer
bo.kaspersson
Fantastiskt gott varje gång vi har denna rätt
Milena Giovanna
Har du denna recept? Kan ej gå in i länken av någon anledning. Kan inte ens öppna receptet på originalsidan (matklubben)
Logga in eller Registrera för att kommentera.