Västerbottenpaj, glutenfri och lchf.
Mårtenssons kök
Mårtenssons kök
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • Västerbottenpaj med mandelmjöl (pajform 24 cm, ca 6-8 port)
  • Pajskal
  • 4½ dl mandelmjöl (mal gärna sötmandel själv i mandelkvarn och sila genom finmaskig sil)
  • 2 msk fiberhusk
  • ½ krm salt
  • 60 g smör, tärnat
  • 1 ägg Rör samman mjöl, fiberhusk och salt i en skål.
  • Tillsätt det tärnade smöret och krama samman, knäck i ägget och blanda samman allt till en smidig deg.
  • Tryck ut pajdegen i en smord pajform (24 cm) och ställ formen kallt minst 30 minuter Grädda pajskalet på 200 grader i 5 minuter, ta ut och häll i ostfyllningen.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.