Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Den här gången blev det en smulpaj med ett täcke av havregryn, kokos och mandelspån
Jag älskar när jag kan ge er något såhär gottigt, även om ni inte äter vegetariskt som jag - utan kanske är allergisk mot mjölk, eller ägg, eller gluten för den delen
Pajskalet är en variation på gammalt tema - då jag hade blandade bönor i pajskalet. Jag har sedan dess gjort bön- och kikärtspaj flera gånger med lite olika mjöl och lite olika fyllningar
Vispa under tiden äggen tillsammans med socker, sirap och vaniljsocker till en ljus och luftig smet. Jag tror i alla fall att fullkornshavreflingor, fullkornshavremjöl, kokosolja, mandel, russin och superbär alltsammans innehåller sånt som är bra och nyttigt för kroppen
Vill du göra den äggfri föreslår jag att du kikar på mitt recept på långapannerrutor "utan allt". Botten är gjord på mandel - och kokosmjöl, sen kommer en kompott på Limoncellosjuden rabarber, och ovanpå det en kräm med vit choklad och kokosflingor
Hacka mandlarna och den mörka chokladen till småbitar med en kniv. Fortsätt att hälla ner kokosoljan, psylliumfröskal, mandelmjöl, kokosmjölk och ägg i skålen
) Ett favoritrecept på glutenfritt saffransbröd utanmjölmixer (se nedan) direkt ur min och Susannes bok som kom ut i våras Baka Glutenfritt – matbröd, kakor, tårtor & desserter
Vispa ihop äggen medmandelolja och rör ned i det torra. Det är en variation på det paleoinspirerade bröd jag gjorde i höstas, och det är fullkomligt knökafullt med bra näringsämnen som vitaminer, mineraler, fibrer och nödvändiga fettsyror
Häromdagen när vi skulle ha lunchgäster på besök gjorde jag en ny djupdykning och hittade ytterligare en burk finfina björnbär, som jag plockade tillsammans med L, svåger och svägerska i Torekov i somras (blogginlägget är däremot från året dessförinnan)
Jag minskade lite på sockret, bytte till rårössocker, tog mandel i stället för pistaschnötter (eftersom jag inte hade det hemma), tog rårismjöl i stället för vanligt vetemjöl, och la till xantangummi som bindemedel
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.