Glutenfria semlor
ankanplankan
ankanplankan
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 15-20 st
  • 150 g smör (INTE margarin)
  • 3 dl röd mjölk
  • 50 g jäst (röd)
  • 1 dl socker
  • 1/2 tsk salt
  • 12 dl semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
  • 1 msk fiber husk
  • 1 tsk kardemumma
  • 2 krm hjorthornssalt
  • 1 ägg
  • 1 dl kesella
  • 10 dl mjöl, fiber husk, kardemumma och hjotrhornssaltet i en skål. Smula ner jästen i en bunke och häll i socker, salt och den fingervarma smör/mjölken. Tillsätt all mjölblandningen. Samtidigt som maskinen går har du i ägget och kesellan. Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger.
  • 10 av

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.