12 dl
semper mjölmix, spara 2 dl för att se vad degen behöver
1 msk
fiber husk
1 tsk
kardemumma
2 krm
hjorthornssalt
1
ägg
1 dl
kesella
10 dl
mjöl, fiber husk, kardemumma och hjotrhornssaltet i en skål. Smula ner jästen i en bunke och häll i socker, salt och den fingervarma smör/mjölken. Tillsätt all mjölblandningen. Samtidigt som maskinen går har du i ägget och kesellan. Tillsätt ev mer mjöl, det ska inte riktigt släpa i kanten, känn heller med fingret att den har en härlig, smörig känsla och ingen deg stannar på ditt finger.
Efter att ha testat lite olika glutenfria våffelrecept men aldrig blivit helt nöjd med resultatet har jag nu experimenterat mig fram till det i mitt tycke perfekta receptet
Dagens middag i dag blev glutenfria vårrullar, måste ge mig en klapp på axeln och berömma mig själv lite för dom här blev klart godkända, och resten av familjen tyckte att dom blev jätte goda, dom åt och såg nöjda ut600 gr nötfärs350 gr vitkål2 msk kalvfond2 tsk soya1 gul lökmatfett att steka ilite svartpepparrispapperolja att pensla rullarna medGÖR SÅ HÄR
I år vidgar jag vyerna och testar glutenfriasemlor. Givetvis kan man göra semlorna laktosfria också genom att välja bland de laktosfria alternativen i mejerihyllan
LivsstilGlutenfriasemlor med kokosgrädde Av. LÄS OCKSÅGlutenfria semmelwrapsÄldre. florsocker att pudra på dom färdiga semlorna, helt valfrittValfri grädde att toppa med, t
Äntligen är det fettisdag, och tillåtet att äta semlor. Jaja, jag vet att somliga av er har ätit semlor dagligen sedan de uppenbarade sig på caféer och bagerier så snart juldagarna var överstökade, men det tycker jag är lite fuskigt
Maken och dottern smakade också dessa semlor, och de tyckte att de var ok. Receptet har jag hämtat från Nillas bok Baka glutenfritt, och jag uppger originalreceptet eftersom mina semlor blev lite annorlunda pga nödlösningar
~ Vegan semlor, naturligt gluten- och sojafria ~. Alla som har någon form av allergi eller intolerans, eller väljer bort vissa livsmedel av anledning vet också att det är dagar som dessa när konditorierna, Facebookflödet å Instagram fylls – av tjuvfuskande semmelätare – med bilder på bakverk i vad som känns som en evighet och man är ensam utan
Jag gjorde släta bullar istället och använde till semlor, jag provade en gång med Sempers Mix med vetestärkelse en gång med Sempers fina mix utan vetestärkelse det som är i röd skrift är det som ska till om du önskar semlorna utan vetestärkelse
Jag är egentligen inte alls så där förtjust i semlor, som tur är. Men efter år utan semlor och alla andra med gräddiga näsor som uttrycker en sådan glädje när de smaskar i sig sina semlor gör ju att även jag vill testa om det verkligen är så gott som det ser ut
Glutenfria och veganska dessutom, så kan inte bli bättre för oss med IBS magar. Dessa underbara semlor gjorde jag igår med soyagrädde och mandelmassa med honung
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.