Jag gjorde ett glutenfritt hamburgerbröd på (glutenfria) havregryn och hasselnötsmjöl som jag kryddade med brödkryddor och gurkmeja (delvis för färgens skull, men det gav även mycket god smak)
Hamburgerbröd. Hamburgerbröd. 6 dl kokta kikärtor eller sojabönor. Mixa allt i mixer låt stå och svälla ca 30 min eller mer. 5 dl kikärtsmjöl eller bovetemjöl. 6 dl kokta kikärtor eller sojabönor. 5 dl kikärtsmjöl eller bovetemjöl
Testade även att göra glutenfriahamburgerbröd. Eftersom jag inte är så förtjust i de mögelfria hamburgerbröden (se detta inlägg) man hittar i matbutikens brödhyllor bakar jag gärna egna bröd
Det är helt enkelt Frias glutenfria formbröd som jag skurit bort kanterna på. Stryk ut fyllningen som kommer på kanterna och dekorera med purjolök eller gurkskivor
Varken mandelmjöl, kokosmjöl, hampamjöl eller chiamjöl innehåller särskilt mycket kolhydrater, men däremot massor med fibrer, vitaminer, mineraler och bra fettsyror som vi alla behöver
Det är klart att glutenfriahamburgerbröd och vanliga bröd, eller briochebröd, är helt olika saker. Så nu har jag tagit saken i egna händer och gjort glutenfriahamburgerbröd - det är inte alls svårt så länge du har fiberhusk hemma
Silltårtor eller laxtårtor hör midsommar till och finns i ett oändligt antal variationer. Förutom lax och räkor ger både mozarella och färskriven parmesan extra smak till tårtan, som sedan kan garneras efter tycke och smak med räkor, laxrosor, rom, dillvippor, lime, citron eller vad du nu föredrar
För en mjölkfri variant använder du förslagsvis yoghurt av havre eller soja, och om du inte tål nötter kan du i stället strössla med solroskärnor, melonkärnor eller pumpafrön
Jag föreställer mig att det också skulle vara gott med någon ansjoviscrème eller böcklingpasta. Du kan i stort sett använda vilken sorts tapenade, röra eller pesto du vill
Det är det enda icke glutenfria recept som jag har behållit på bloggen, av ren och skär nostalgi eftersom det var det första trevande försöket till bloggande
Servera den med någon alternativgrädde eller mjölkfri vaniljsås eller glass. Tål du inte havregrädde kan du byta till alldeles vanlig grädde eller någon annan alternativgrädde
Hade ingen kokos hemma som man hade haft på glasyren här i Norge, eller som i Sverige, där rullar man dom gärna i strösocker ser jag nu när jag skulle googla vad det hette på svenska
Den som vill ha lite mer smak kan tillsätta lite anis eller fänkål och ev. Ca 8 korvbröd eller 8 tekakor gör gärna dubbel sats. 3 dl vatten eller mjölkfritt alternativ. Eller gör 8 tekakor, rulla en bulle som plattas till på plåten osv. Relaterat Ca 8 korvbröd eller. 3 dl vatten eller mjölk
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.