Doppa dom i pumpafrön och lägg dem på plåt täckt med bakplåtspapper. Grovarågfrallor. Härligt mättande rågfrallor som man kan jäsa i kylen under natten för att få nybakade frallor till frukost, min absoluta favorit när det gäller frallor
Drömstadslimpa bakat på surdeg och bikarbonat är ett lämpligt bröd för laktosintoleranta eftersom syrligheten i brödet inte kommer från filmjölk utan från surdeg
Socker och surdeg brukar inte vara någon höjdare då sockret gärna "äter upp" effekten av surdeg, men tänkte att jag ändå skulle ge mig på att baka kanelbullar efter Sébastien Boudets recept
Mustigt rågbröd bakat på surdeg är mycket nyttigt, kalori och fiberrikt. Dessutom bröd bakat på surdeg stabiliserar blodsocker på mycket effektiv sätt och därför ökar även fettförbränning
Lite kletiga att forma till bullar men klicka ut lika stora klickar på plåten med bakplåtspapper innan du formar dem till bullar, så slipper du att gegga med dem en extra gång för att få dem lika stora
En tugga på det här så vill man aldrig köpa bröd i plastpåsar igen. Men på senaste tiden har jag börjat köpa surdegsbröd och det har jag verkligen fastnat för
Sätt på locket men stäng inte helt så att luft kan pysa ut. Då gör du så att du häller ut det mesta av surdegen och fyller på med lika delar mjöl och vatten
Här är brödet som görs på ett kick. Bakat på bikarbonat som gör att ingen tid spills på jäsning. Tänk dock på att bikarbonat bröd inte håller sig färskt lika länge
Ta upp på mjölat underlag, knåda igenom degen. Blanda kross, frön, kärnor och vatten i en kastrull. Koka upp och ställ åt sidan tills blandningen svalnat till ca 35º
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.