Haha, fastän jag valde det största munstycket till spritsen var köttbullssmeten alldeles för trög för att jag skulle orka trycka ut den med ena handen och ta emot med den andra handen
Tillsätt smör och peppar. Pensla spjällen med blandningen och baka i ugn tills det fått fin färg. Värm ugnen till 225°. Koka ihop vinäger och kalvfond tills 1 dl återstår. 1 kg tjocka revbensspjäll
Min pappa gjorde ofta tjocka revbensspjäll men själv föredrar jag de tunna. Detta tar några timmar och under tiden gör ni coleslaw (se nedan för tillvägagångssätt)När spjällen ser ut som på bilderna så penslar ni första gången med glace och vänder dem omJag har medvetet inte penslat hela för att ni ska se hur det ser ut innan man börjar med glacenKlicka på bilderna för större bild
Bryn revbenen gyllenbruna i en stekgryta på spisen. Servera revbenen varma eller kalla. Blanda alla ingredienser till marinaden och marinera revbenen över natten, eller i minst 6 timmar. Slå sedan på marinaden och efterstek i 125°C i ca 75 minuter, eller tills köttet lossnar från benen. Ca 1,2 kg revben
Lägg de kokta revbenen i en skål och tillsätt marinaden. Skär upp revbenen i grova bitar ex. Tillsätt lagerblad, vitpepparkorn och salt och låt revbenen koka på medelvärme i ca 50 minuter. Värm ugnen till 200 grader. 1 kg Revbensspjäll
Portionera ut i små skålar och ställ in i kylen tills det är dags att servera. Efter att jag och A igår kollat in både julgranar och stjärnor på Ica Maxi och tjuvsmakat på lussekatter fick det blir en julinspirerad efterrätt igår kväll
Goda chokladpraliner tilljul. Tillsätt jordnötssmöret och rör samman allt till en smet. Så var det dags att börja göra julgodis, jag vet – det är lite tidigt men ska man hinna skapa lite recept så är det bäst att börja i tid
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.