35 min
(20-25 min i ugnen) Ugn: 225 grader Ingredienser: En ring falukorv, 2 äpplen, 2 tomater, 1 lök, senap, ketchup, några skivor ost.
225 grader
Skär snitt i falukorven. Skär äpplen och löken i klyftor och tomaterna i skivor. Smörj formen med lite smör. Lägg ned korven formen. Hyvla några skivor ost och tillsammans med äppelbitarna stoppas detta ned i skårorna på korven. Ned med lök och tomat och ringla senap och ketchup över det hela. Tjoff in i ugnen i cirka 20-25 minuter Klart! Äts gärna med potatismos eller kokad potatis!
Första gången jag tillagar falukorv i ugn tillsammans med grädde vilket är en gåta nu när det känns ganska självklart (säkert hopplöst "efter" men ändå)
UGNSSTEKTFALUKORVMEDÄPPLE. Skölj äpplena, skär dem i klyftor och ta bort kärnhusen. OCH PURJO. Dra skinnet av korven och skär den i tjocka skivor, nästan helt igenom
Lade ner hela tomater i formen tillsammans medfalukorven, så de fick bli klara samtidigt. Hade kunnat toppa fisken också med osten och peston, men lite ombyte skadar aldrig
4 port Falukorv i ugn à la Per Morberg 500g falukorv 2msk fransk senap 2msk ketchup 1st gul lök 2st tomater 150g lagrad ost, typ grevé Tillbehör Potatismos Kokta grönsaker Värm ugnen till 225 * Skär korven i skivor, men inte rakt igenom, och lägg den i. - Läs hela inlägget här 4 port Falukorv. 500g falukorv. 2st tomater
Kärna ur och klyfta äpplena. Tvätta och klyfta potatisen. Skala och klyfta rödbetorna. Ta ut plåten och lägg på äppelklyftor och korvskivor, i en rad lite på varandra
½ kilo medister eller falukorv. Idag möts Italien och Sverige i en ugnsform här i det Mårtenssonska köket, när vi bjuder på en ugnsstektmedisterkorv fylld medtomater, mozzarella och basilika, toppad med parmesanost
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.