Blanda havregryn, mandelmjöl och sockret. Tillsätt rumsvarmt smör och till sist äggulorna. Blanda till deg och rulla sedan små bollar som du trycker platta med en gaffel på bakplåtspapper
Ugn 200 grader. Hacka samman matfettet med sötningsmedel, vaniljsocker och 2 dl vetemjöl. (Börja med den lilla mängden mjöl, då mjölet sväller när degen vilar)
Lägg ner alla ingedienserna utom kokosen i matberedaren och kör på full fart tills smeten är jämn. Om smeten känns torr kan man ha i lite vatten eller lite mer kaffe
1-2 ägg beroende på storlek. Lägg ner alla ingredienser till degen i matberedaren och kör med kniven på full hastighet tills degen blandat sig ordentligt
Sätt ugnen på 175 grader. Smält matfett. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tillsätt mjölk och matfett. Blanda mjöl och bakpulver, sikta ner det i smeten och rör om
Jag hade dadlar i och dessutom lite vetemjöl (mest eftersom jag vill och kan - det ingick inte i receptet) och det blev sötare än att bara baka med banan
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.