Gnid in köttet ned kryddorna och lägg sedan ner den i den blötlagda lergrytan. Blötlägg lergrytan i 15 minuter (10 timmar om det är första gången du använder den)
Jag upplevde det som köttigare, med mindre fett som släppte vid stekning. Jag använde fläskytterfilé igen, ett kött som passar jättebra just här eftersom grytan ska puttra en stund
Dock orkade jag inte vänta på att köttet skulle bli helt klart och eftersom det är fläskkött sitter jag här och är orolig för att ha fått galna-gris-sjukan eller något
Gnid in köttet med blandningen. Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en termometer i den tjockaste delen
Köttet kan förberedas i god tid, och genom att marinera det över natten, steka det långsamt i ugnen och sedan droppa på ytterligare en marinad blir det otroligt saftigt och mört
Gnid in köttet med blandningen. Bryn köttet runt om i olja i en stekpanna. Lägg köttet i en ugnssäker form och stick in en termometer i den tjockaste delen
Tag upp köttet ur marinaden och torka av. 3 msk vitvinsvinäger 1 msk vatten 3/4 dl olivolja 1/2 tsk salt 1 tsk socker 2 krm svartpeppar 1/2 dl hackad persilja 1 pressad vitlöksklyfta skal av 1 citron och en skvätt av saften Putsa köttet och blanda allt till marinad 1 i en plastpåse tillsammans med köttet. Grilla köttet i en hel bit tills den är 69 grader i mitten. Låt köttet vila ca 5 min innan det skärs upp i skivor. 1 i en plastpåse tillsammans med köttet
Fördela bananskivor, mandariner och bacon över köttet. Häll blandningen över köttet. Bild. Egen. Till denna rätt kan man använda fläskytterfilé, fläskfilé eller kycklingfilé