Mina favoriter

Mina favoriter

  • 10 Recept
Mina favoriter
Kantarellsoppa och höstkänslor

Kantarellsoppa och höstkänslor

 . Höstkänslorna börjar så smått att infinna sig och med hösten kommer en längtan efter soppor igen. En dag i förra veckan vaknade jag på morgonen och bara kände att jag var supersugen på kantarellsoppa
Trattkantarellsoppa med riven parmesan

Trattkantarellsoppa med riven parmesan

Fräs svamp och lök i smöret. Tillsätt vatten, hönsbuljong och grädde. Koka i 10 minuter. Kör soppan slät i mixer eller med en stavmixer
Marinerad stekt fläskfilé

Marinerad stekt fläskfilé

Skär bort fett och hinnor från filén. Blanda ingredienserna till marinaden i en plastpåse. Lägg i filén, slå knut på påsen, vänd och skaka så att filén får marinad på sig runt om
Kantarellsoppa med hasselnötter

Kantarellsoppa med hasselnötter

Hacka svamp och lök. Fräs i smöret tills vätskan försvunnit. Pudra över mjölet. Späd med buljong och grädde
Godaste Kantarellsoppan

Godaste Kantarellsoppan

Ansa och skär svampen i mindre bitar. Skala och finhacka löken. Fräs lök och svamp (obs. spara några svampar att garnera med till servering så ser det extra trevligt ut) i smör i en gryta
Kallmarinerad fläskfilé

Kallmarinerad fläskfilé

Kallmarinerad fläskfilé. 1 kg fläskfilé (2 st). 1,5 msk smör till stekning. 0,5 tsk salt. 1 tsk peppar. Marinad
POMMES ANNA (GLUTENFRI)

POMMES ANNA (GLUTENFRI)

En jätte jätte god potatiskaka, jag har gjort efter Per Morbergs recept. Detta behöver du. 7 ganska stora potatisarSmörSaltPeppar
Kantarellsoppa med parmesansnittar

Kantarellsoppa med parmesansnittar

Efter en helg hos svärmor i Skåne kom vi hem med ett par liter gula kantareller (trots torkan som verkar råda i markerna)
Krämig kantarellsoppa med smak av citron

Krämig kantarellsoppa med smak av citron

Mamman i den här bloggen har svårt att hålla sig från skogen i dessa tider. I år finns det ju gott om gula kantareller och då passar jag på att fylla på lagret
Kantarellsoppa

Kantarellsoppa

Foto. Tina FallgrenKantarellsoppa1 gul lök, hackadsmör och olja till stekningkantareller 6 dl svag hönsbuljong1 dl gräddevit balsamvinäger med champagnesmak1