Att koka skinka är inte svårt alls och kräver bara ett fåtal ingredienser. ) Så en av skinkorna vi satte i oss blev alltså dressad i Ernsts röra för att behålla julefriden i köket
Kokar man mos av dessa äpplen blir det rosa. Något som gjort syltandet och saftandet ännu lite roligare än vad det redan var, är de söta etiketterna som jag fick av min snälla man häromdagen
När vårvindarna viner och solen fått för sig att gömma sig bakom de gråa molnen då kokar vi sylt. Vi tar alla små slattar av frysta bär som frysen kan uppbringa och så sätter vi fart
Smält kokosfett och choklad i en skål som ställts över en kastrull med kokande vatten (vattenbad). Grädda i mitten av ugnen i ca 5 minuter. Ischoklad med smak av apelsin45 st100 gram kokosfett200 gram mörk choklad1 äggrivet skal av 1 apelsinSmält kokosfett och choklad i en skål som ställts över en kastrull med kokande vatten (vattenbad). 1 äggrivet skal av 1 apelsin
Koka upp vatten, salt, skalad och klyftad lök, skalad morot i bitar, ska-lad rotselleri i bitar, vitpeppar, lagerblad, timjan och persilja i en gryta eller tryckkokare
Blanda alla ingredienserna till saltlagen i en kastrull och låt koka upp. Tjälknöl är nog något av det lättaste i matväg, det lagar sig själv i ugnen över natten
Täck med vatten och koka upp under lock. Häll av och ta upp revbensspjällen. Tillsätt salt, lagerblad och vitpeppar och låt revbensspjällen koka på låg värme i ca 1 timme
Koka upp coca-cola, rivet skal och pressad saft av apelsin, rosmarin, svartpep-par, hackad ingefära, skalad och skivad vitlök, salt och balsamicovinäger, i en gryta eller tryckkokare
Revbensspjäll av Lamm. Mitt lamm köpte jag uppe i Huså i höstas, byn ligger på baksidan av Åreskutan. Djuren är av rasen Åsenfår, som är en gammal allmogeras
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.