Bilden är lånad. När mamma levde så gjorde hon dessa piroger någon gång då och då, vi älskade dem. Recept hade hon fått av sin mamma som också var finska
För oss svenskar är frukost typ havregrynsgröt. Eller en skiva lingongrova med Kalles. I många andra länder tar man ut svängarna (och så småningom svångremmen) lite mer på morgonkvisten
Äntligen närmar det sig struvtider & valborg… Jag ÄLSKAR struvor. Imorgon styr vi 3 tjejer kosan mot Finland, Närpes för att spendera nån vecka där, och gissar en och annan struva kommer slinka ner
Världens härligaste känsla är nog att få krypa ner i sängen efter att ha jobbat sista nattpasset, höra regnet smattra på fönstret och höstrusket riva i träden, då somnar jag som ett litet barn
Jag underskattar ofta soppa och lagar det alltför sällan. Fördelen med det är att jag varje gång blir positivt överraskad över hur gott och smakrikt det kan vara
Sätt ugnen på 225 grader. Skala potatisen. Skär i tunna skivor men inte helt igenom. Om man lägger potatisen tex i en träsked så kan man skära utan att riskera skära igenom helt