Helgens gofika är här. Ja, när jag äntligen efter timmars letande, röjande och rensande i skåp och skafferier hittade bottnen till den runda springformen så var baklusten som bortblåst
Vem älskar inte rabarber. Jag älskar det och det går att variera med många olika recept. Det som är viktigt är att man har bra socker så att det inte blir surt
Hej. Vilket härligt väder det är ute. Vi har precis kommit hem efter en mysig sen lunch på stan och sedan blev det en glass och en skvallertidning i solen på mammas tomt
Smält matfett och låt det svalna. Rör ihop ägg, socker, vetemjöl och det smälta fettet. Obs. Vispa inte. Fördela smeten jämnt i en smord och bröad form ca 22 cm i diameter (pajform)
Tog fram ett av mina favoritrecept och använde mig av detta lättlagade men ändå så jättegoda. Nu när blåbären mognat i skogen så kan man bara inte motstå att plocka av dem
Häromdagen hade vi lite extra folk hemma och jag blev sugen på att baka något. Men eftersom jag vet vilka gottegrisar alla i min familj är och hur mycket de äter när det väl finns sötsaker hemma, så behövde jag något extra stort så att det skulle räcka till alla
Igår firade vi mamma på Ulla-dagen med somriga muffins. Muffinsen fylldes med vaniljkräm, vit choklad och jordgubbar och då kan man nästan inte misslyckas
Vispa äggvitor, socker och ättikan till styv maräng. Vänd försiktigt ner Rice crispies. Grädda i en långpanna, klädd med bakplåtspapper, i 125 ° i mitt i ugnen 1,5 timme
Det är hemskt svårt att förklara hur himla gott det här var. SMASKENS MUMS FILIBABBA O YUMMIE. Hoppas ni är i närheten av att förstå hur mkt jag gillade detta
. Ända sen jag fick systrarna Bergströms kokbok i födelsedagspresent har jag tänkt koka päronmarmelad men brist på tid, päron och energi har stått i vägen, fram tills nu
En jättegod päronmarmelad jag gjorde att till tårtfyllning. Den blev lite lös men till fyllningen i tårtan var den perfekt för att få tårtbotten saftig och god
Min mamma är en hejare på att göra goda smörgåstårtor. Hon har gjort såna så länge jag kan minnas och lite hämmad har jag nog blivit av att hennes är så populära
Skrabbelucker gjorde mamma när vi var barn och det var så gott. -), det är som en blandning mellan pannkakor och sockerkaka och de doppas i strösocker, tycker att smaken påminner lite om donuts, ja gott och sött är det, passar bra till tex brunchen, de är allra godast nybakade men går även utmärkt att äta kalla eller värma några sekunder i mikrovågsugn
Blev väldigt sugen på att testa och göra päronmarmelad. I dag blev det en liten genväg med att använda Melatin för att få marmeladen att bli lite tjockare utan att koka den i evigheter
Här kommer recept på min "födelsedagstårta" från i fredags, som utlovat. För första gången testade jag mig på att göra cheesecake och det var inte sista gången