Mustig Älggryta
Birgitta Höglund´s Mat
Birgitta Höglund´s Mat
  • Betygsätt receptet!
  • Ditt betyg
Snittbetyg 0 0 röster

Ingredienser

  • 250 gr Grytbitar av Älg
  • 2 dl tärnat, kallrökt Sidfläsk
  • 2 dl Rödgul Trumpetsvamp
  • 1 Morot
  • ½ röd Paprika
  • 2 Vitlöksklyftor
  • 3 msk Smör
  • 1 burk skalade Plommontomater
  • 1 dl Viltfond
  • 1 dl Rödvin
  • 2 dl Grädde
  • Ostcrème
  • 1 burk Crème Fraiche
  • 25 gr Salladsost från Kittelberget
  • 1/4 Svenskt Äpple
  • 1 msk finhackad Timjan och Rosmarin
  • 1 tsk krossad Rosépeppar
  • Havssalt och nymald Vitpeppar
  • Mosa osten med en gaffel, det får gärna vara lite större bitar kvar. Blanda med crème fraiche, fint tärnat äpple och kryddor.
  • Låt stå i kylen en stund så smakerna mognar fram.

Beskrivning

Kommentarer

Logga in eller Registrera för att kommentera.