Chiliilergryta. Det fickbli en värmande chilitillmiddagidag, så vifick upp värmen igen. Gjorde den ilergryta, så kunde jag ligga under filten, under tiden ugnen gjorde jobbet
Nästa gång du gör en chiligryta, utrusta dig då med en litenbit mörk choklad. Knapra gärna på chokladen under tiden grytan blirfärdig, men se till att ha en eller två rutor kvar
Idagblir det bjudning på förra måndagens vegetariska böngryta här i köket. Lagret av bönor iskafferiet behövdes minskas ner lite, tyckte vi, och vad kan väl passa bättre då än en värmande gryta
Hittade även en ny vegetarisk matblogg som såg inspirerande ut, pers. Inte så många kötträtter som jag brukar få direktacravings efter, dock är Chili con Carne en sådan
Hacka löken, chilifrukten och vitlökenifina små bitar, fräs på i stekpannan med rapsoljan tills det fått en gyllenbrun färg, ha då i den lite grövre hackade paprikan och stek tillspaprikanblivit mjukare
Men motivationen försvann och jag kände att det inte passade mig att ha det så jämt. Så nu har jag även gått med iViktväktarna för att hitta vad som passar mig och genom att registrera vad jag äter tänker jag på ett annat sätt och det är det jag villhitta för att sedan hålla kvar vid
Lägg i lagerblad och chiliflakes, rör runt. Skala och grovhacka lök och vitlök. Kärna ur paprikan och skär i stora bitar, kärna ur och dela chilin på längden
Min veckomatsedel sa vegetariskchiliidag. Sagt och gjort, jag kokade ihop en variant av veggochili. Det är hur som helst perfekt mat att koka mycket av, det är en rätt som vinner på att tillagas dagen innan, den räcker till många och lägg till mer tillbehör så räcker den till ännu fler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.