Egenjordsurkål. Har du testat att syra surkål någon gång. Att göra hemgjord surkål är superenkelt. Jag ville ju givetvis testa detta och det som verkar enklast att göra är just surkål
Att göra surkål själv är väldigt enkelt och resultatet blir väldigt gott. Surkål, liten sats Ingredienser 2 kg vitkål 30 g (4 tsk) salt, jodfritt Gör så här Ansa och rengör kålen
Jag vet inte hur många gånger jag provat att göra surkål genom åren. Det här behövs för ca 2,5 - 3 liter surkål. Jag packade om i mindre burkar och surkålen håller ca 1 månad i öppnad burk. ca 2,5 - 3 liter surkål
Jag har gjort egensurkål för länge sedan och den gången blev den verkligen bra. Jag gillar verkligen surkål, faktiskt så mycket att jag kan vakna mitt i natten och smyga upp för att ta mig ett par skedar
Det tar alltså inte så lång tid att göra egensurkål. Frysen är nu fylld med hemmagjorda älgburgare och vad bättre passar till en hemmagjord älghamburgare än lite surkål
Lite goda och nyttiga snacks är ett måste till fredagsfilmen. Satsa på bättre alternativ i skålen. Här kommer ett recept på sötpotatischips som du fixar på bokstavligt fem minuter
Egen pizzadeg är inte speciellt svårt att göra, även om det självklart är bekvämast att köpa färdig. Degen kan göras dagen innan och sedan förvaras i kylskåp
Med en mormor född i Västerbotten med 16 syskon, en farmor från krösamosets och ostkakans Småland, och en mamma som fött en hel familj med hemlagat, så blir mat väldigt viktigt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.