Blanda samman alla ingredienser utom smöret i en gryta, låt det sakta koka ner tillsdet är ca. ) Nu är finns det alltså inga fler left overs på lager och det känns faktiskt ganska bra, det känns ju som en ny matsäsong är här
Den här enkla och lättgjorda, inlagda zucchinin är ett gott tillbehörtilldetmesta. Oftast lägger man kanske in gurka, men har man späd och fin zucchini går det precis lika bra, eller till och med ännu bättre eftersom zucchini har lite mer smak än vanlig gurka
Länk till alla mina pesto-varianter. Mina pesto-favoriter. Det är så rackarns enkelt att svänga ihop, håller sig fräscht länge och man kan enkelt vidareutveckla rätten om det blir något kvar
Dessa smaskade vi i oss av i torsdags när vi hade en liten fisk- och skaldjursfrossa i köket och vi kan meddela att båda passade fint till grillad fisk
*Ramslöks-dolmar fyllda med kantarell duxelle. Banka ut grisfilé biten till en tunn, tunn "lövbiff", salta och peppra lätt och placera upp på detta några färska blad av ramslök
Dressingen kan göras med mycket eller lite vitlök - det är som bekant en smaksak. Ett matigt tillbehör som är gott till mycket och även funkar som vegetariskt eller kolhydratfritt LCHF-alternativ
Rör ned grädden och kryddan - alternativt osten och örtkryddorna - och koka ytterligare en minut. Inspirerad av Italien och maten där, snodde jag ihop en krämig polenta, nästan det första jag gjorde när vi landade på svensk mark på lördagskvällen
En härlig sås som kan tänkas passa tilldetmesta tror jag. Barnen åt dettill fullkornspasta och lax. Vilgot åt gärna såsen med sked, hihi Det tar jag som ett gott betyg
Fördela blandningen på tunn-bröden och rulla ihop. Tillsätt räkorna och krydda med salt och peppar. 1löj- eller sikrom. Tillaga högt upp i ugnen ca 40 min, tills citronen fått rejält med färg
Idag är det regn och rusk utanför fönstren, men det gör mig faktiskt ingenting. Servera till nykokt pasta, som tillbehörtill en bit kött, som kanongod grund till en köttfärssås eller som ensamrätt tillsammans med stekt eller kokt ägg och kanske en bit bröd
Tillsätt frön och mjöl och arbeta degen tills den är smidig. Pressa ut vätskan ur spenaten och lägg i en skål tillsammans med 1 msk olivolja, salt och peppar och blanda. Kavla ut degen tunt, som till kanelbullar, cirka 40 x 50 cm. Rulla ihop degen från långsidan och skär i 3 cm tjocka skivor – det ger ungefär 16 bitar. Grädda därefter i ugnen 15-18 minuter och låt svalna på galler
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.