Mat är alltid gott!

Mat är alltid gott!

  • 10 Recept
Friterade riskroketter

Friterade riskroketter

Rör ner ägg, majsstärkelse och salt i jasminriset och blanda väl. 3 msk maizena majsstärkelse. 1/2 dl färsk basilika. 1 tsk färsk chili
Friterad Fetaost, dubbelpanerad

Friterad Fetaost, dubbelpanerad

När man vill ha en förrätt som man kan förbereda i god tid, passar friterad fetaost utmärkt. Se till att det blir täckt med skorpmjöl överallt, annars läcker den när man friterar
Lökringar

Lökringar

Jag har hittat det ultimata receptet där ringarna håller sig krispiga och ingredienserna finns hemma
Friterade ostbollar :)

Friterade ostbollar :)

eller kanske är det jag som inte har bra teknik att fritera eller kanske jag har missat något moment i friteringen
Wrap med laxröra

Wrap med laxröra

Värm mjölken så den blir ljummen. Skär runt om skålen och ta bort överflödig deg. Ta ut tortillan när den börjar bli brun på kanterna
Wraps med laxröra

Wraps med laxröra

Värm tortilliabröd och lägg på sallad, gurka, tomater, avokado och fetaosttärningar. Den här röran blev väldigt god att ha i en wrap med sallad och diverse grönsaker
Räkcocktail

Räkcocktail

Förra veckan hade vi mina svärföräldrar på besök och bjöd på trerättersmiddag. Till förrätt åt vi räkcocktail, varmrätten blev en likadan oxfilé "plankstek-style" som vi åt för någon vecka sedan och desserten en ljuvlig blåbärspannacotta
Lax med rostade rotfrukter

Lax med rostade rotfrukter

Smakkombinationen - rödbeta, fetaost och lax är riktigt lyckad tycker jag. Receptet är inspirerat av ett recept som jag hittat hos Receptfavoriter men ändrat för att vara anpassat till innehållet i våran kyl
Smördegsinbakad lax

Smördegsinbakad lax

Bred ut smeten på laxen, vik upp smördegskanterna och lägg på tomatskivor. 1 tomat. Baka i ugnen tills smördegen är gyllenbrun, 10-15 minuter. 1 tomat