Jag tycker om utmaningar i köket, så därför är det lite kul att min kompis Jennys pojkvän är vegan. Tidigare har jag bjudit honom på en hel radda mellanösterninspirerande läckerheter men denna gång ville jag göra en klassisk, men ändå vegansk, nyårsmeny
Hösten börjar närma sig med allt kortare dagsljus, regn och rusk. Jag är absolut ingen höstmänniska. Visst, jag kan gilla känslan av att krypa upp i soffan med tjocka kläder och njuta av en kopp varm choklad och en bok till skenet av levande ljus och höra en riktig höststorm vina utanför fönstren
När jag gör mina köttbullar så tillagar jag dom på ett busenkelt sätt, som min mamma gör dom. "Mamma, när du hälsar på så får du ha med MÅNGA lådor med köttbullar" = )Så här gör jag mina enkla och goda köttbullar(ca 50-60 st)ca 700 gr blandfärs1/2 dl ströbrödca 1 dl mjölk1 stor gul lök1 ägg1 krm vitpeppar2 1/2- 3 tsk saltGör så härLägg ströbröd i en bunke
Jag har länge sökt efter det perfekta receptet på banankaka. Min vän Disa brukar alltid baka en himmelsk god banankaka, den är dock en riktig kaloribomb då den innehåller både vispgrädde och massor med smör & socker, så jag har därför försökt knåpa i hop en egen variant som är minst lika god men lite lite nyttigare (eftersom man gärna tar mer än 1 bit)
Ett tydligt hösttecken är alla de grytor som produceras i de svenska hemmen. Jag långkokade en härlig boeuf bourguignon i veckan och märkte sedan att åtminstone tre andra bloggare gjort exakt detsamma
Vet ni, jag hittade ett recept på chips som jag gjorde förut. Snacka om lycka. Smakar exakt likadant som chipsen man köper i affären tycker jag & det bästa av allt är att man slipper alla hemska E-ämnen