10 tekakor. 4 dl glutenfriahavregryn (tex semper eller friends of Adam). Jag tog 6dl mjölmix och 2,5dl havremjöl för att få mer smak av havre. Jag smaksatte mina tekakormed 1tsk brödkryddor men det är lika gott utan 10 tekakor 5 dl mjölk. 4 dl glutenfriahavregryn (tex semper eller friends of Adam)
Rör ner filmjölken med frömixen och bryt jästen i mindre bitar och tillsätt. potatismjöl, rismjöl, mandelmjöl, durramjöl, bovetemjöl, majsmjöl, havremjöl, teffmjöl, nyponskalsmjöl, sojamjöl
Mazarinsmaken (det vill säga bittermandelarom) är så gott att blanda med flera olika smaker, varav en är just choklad (hallon, blåbär och banan är andra smaker som är toppen
Ett glutenfritt bröd medhavre och solroskärnor som bara behöver jäsa en gång direkt i formen. Tillsätt resten av ingredienserna och arbeta degen med degkrokar tills den är fast men ändå lite kladdig
Forma degen till tekakor, lägg på plåt och nagga med gaffel. Arbeta degen väl med degkrokar. Dessa tekakor har vi fått prova och det var riktigt, riktigt goda
Smula jästen i en bunke och lös upp den med vatten och olja. Lägg dom på en plåt med bakplåtspapper. Rulla degen till 12 st runda tekakor. Nagga med gaffel och låt jäsa i 40 minuter. Pensla med uppvispat ägg och grädda i mitten av ugnen i ca 8 minuter
Den glutenfria dessertpajen med nektariner och björnbär slinker också ned utan större problem. Om du inte tål havregryn - inte ens de glutenfria - kan du byta mot hirsflingor eller rårisflingor
Pensla bullarna/tekakorna/hamburgerbrödenmed smält margarin eller ägg. Kommer nog bli en del Gluten och laktosfria recept i bloggen framöver eftersom jag inte får äta något med det
Jag brukar dela rutorna och ta på rejält med bregott och så lite hushållsost på det. Häll i havregrynen och mjölet i assistenten och låt den arbeta några minuter
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.