Jag tärnade först upp den surdegsbrödbit jag hade hemma. Fräste sedan brödtärningarna tillsammans med de pressade vitlöksklyftorna i den upphettade olivoljan
Lägg det råa köttet i en ugnsfast form. Vispa ihop de övriga ingredienserna och slå över. Stek i 60- 75 minuter i 175 graders ugn eller i stekgryta på spisen
Jaha, vad åt vi egentligen över jul och nyår kanske ni undrar. Anledningen att jag inte har bloggat om julmaten är att min kamera försvann på julafton och jag tog kort med min systers kamera
Halloj, här är vi, livs levande och tillbaka från ett kort juluppehåll. Vi hade tänkt hålla oss från datorerna så mycket som möjligt de senaste dagarna och det gick väl hyfsat bra ända fram tills i går kväll
Efter en rätt stressig vecka med en försmak av kommande jobbveckor med dagis, jobb, matlagning på en kvart och mer matplanering för att få fram god och nyttig mat på bordet så känner jag att det är skönt att det är helg nu
God förrätt som går att förbereda några timmar innan, serveras med fördel i ett snyggt glas, med eller utan fot kvittar bara det inte är för stort utan rätten skall sticka upp över kanten
Plankfilé skulle jag vilja kalla det här. Jag blev sugen på att använda planka när jag läste senaste numret av Allt om Mat där de har med retrorätter som plankstek, räkcocktail och marängsviss
Mycket god och enkel förrätt som passar året runt. 6 port1 kg räkor med skal½ kruka dill10 cm purjolök10 cm gurka10 körsbärstomater2 avokadocitronsaftsalt, pepparDressing
Nio olika tapas i ett och samma inlägg. Då är det bäst att vi sparkar igång direkt. Eftersom det tar lite tid att göra alla dessa "rätter" är några väldigt enkla, ja, närmast genant enkla