Till middag lagade jag en god fisksoppa/gryta och drack vin till. Tillpå köpet fick jag uppmaningar om att inte ge henne äppeljuice och jag kände mig som en dålig mamma (för äppeljuicen alltså, inte för att hon skrek
Koka upp allt på medelvärme och låt koka tills grönsakerna blivit mjuka. Servera gärna soppan med grov smörgås, knäckebröd med magert pålägg eller kokt mager korv
Värm upp olivolja i en kastrull, tillsätt lök och vitlök och fräs löken mjuk på medelvärme. Tycker du soppan ännu är för tjock, tillsätt mer kokosmjölk eller vatten
Lunchrätten han valde att laga och servera vid detta tillfälle var en mustig klarröd tomatsoppa. Anledningen till att jag kom på idén att göra denna goda rätt, var ett avsnitt av Gordon Ramsay‘s ”Kitchen Nightmares”
Måtten på kryddor/tomatpuréen är ungefärliga, jag tyckte jag hade kryddat massor men när jag provsmakade så kände jag knappt någon smak alls, så den här soppan kräver att du provsmakar hela tiden tills den smakar som du vill
Tillsätt smör, så att soppanblir blank. Red av soppan om den önskas tjockare. Servera soppan direkt med nybakt levainbröd och en smakrik svensk hårdost
Koka nudlarna enligt anvisning på förpackningen. Toppa soppan med vårlök, sockerärtor och chili. Stek kycklingen gyllene tillsammans med curry i Milda Culinesse ca 5 minuter. Tillsätt kycklingen och koka ytterligare 5 minuter. Fördela i 4 soppskålar och häll soppan över
Skär bort skalet på pumpan och skär sedan i jämnstora tärningar. Mixa soppan så den blir len och slät, häll sedan tillbaka den i kastrullen och tillsätt grädden och låt bli varmt
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.