Bred ut smeten på en plåt klädd med nonstick-ark eller smort och mjölat bakplåtspapper. Vänd direkt upp kakan på ett annat papper som strötts med strösocker
Västerbottenpaj med kantareller. Rödvinsmarinerad Oxfransyska med hasslebackspotatis. 1 påse torkad kantareller (om det inte finns färska) 1 gullök, hackad 1 rulle smördeg 4 ägg 1,5 dl créme fraiche, man kan anvä. Gott med ris som tillbehör 1 burk champinjoner 3 vitlöksklyftor, pressade 2 msk Oxfond Salt och peppar 1 st nötytterfilé Ör
Vid serveringen garneras tårtan med grädde, marängkross och färskabär. Krossa den ena av marängbottnarna och blanda det mesta av krosset tillsammans medbären i grädden
Garnera medbär. Vispa äggvitorna med sockret till ett hårt skum. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färskabär 4 st. Till garnering2-3 dl vispgräddefärskabär tex hallon och blåbär. Riskripsies-pavlova med smörkräm och färskabär 4 st
Garnera efter tycke och smak med vispad grädde och färskabär, eller servera separat vid sidan om. Ettårsdagen firar jag med en mandelchokladkaka av det maffigare slaget
Vi hade gäster på besök igår och som vanligt brukar jag försöka passa på att baka ”lite extra” att båda bjuda på och skicka med gästerna lite hem… Det brukar alltid vara uppskattat och så slipper jag ha kvar en hel massa fika som ingen riktigt orkar äta upp
Servera med jordgubbar eller andra färskabär. Jordgubbar eller andra färskabär. Lägg 1 dl cashewnötter i en mixer tillsammans med vattnet, agavesirap och vaniljessens
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.