Mina favoriter

Mina favoriter

  • 15 Recept
Mina favoriter
Älgkorv

Älgkorv

Börja med att koka potatisen och mosa den och låt den kallna. Finhacka schalottenlökarna och krossa enbären fint
Torskrygg & smörsås

Torskrygg & smörsås

God kväll på er. Här hos oss fortsätter sjukstugan, barnen är riktigt krassliga. Vincent har ju nästan aldrig varit sjuk innan, men den här gången klarade han sig inte
Syrad Rödkål

Syrad Rödkål

Syrad Rödkåloktober 24, 2014 av Kristina Schöldström Lämna en kommentar. I dag har jag provat en ny variant av syrade grönsaker hittade ekologisk rödkål i affären häromdagen
Janssons frestelse - krämig och mild

Janssons frestelse - krämig och mild

Janssons frestelse tillhör mina absoluta favoriter och numera även min älskade killes också. Denna variant är en mild krämig och snäll Jansson, ja helt enkelt barnvänlig och ett måste för alla som egentligen säger att de inte gillar Jansson att testa och för Janssonälskare blir det att säga Mmmm
Grekiskt Bröd

Grekiskt Bröd

Supergott bröd som är saftigt och smarrigt helt enkelt. Inte alls svårt att göra. Nytt favoritbröd här hemma
Bästa sillen till midsommar

Bästa sillen till midsommar

Tänk att det bara är några dagar kvar till midsommar. Jag hänger inte riktigt med just nu. Om bara solen börjar skina kanske jag snart är på banan

Lingonsill

Blanda ättika, vatten och socker i en kastrull värm tills sockret har smält. Skala och tärna äpplet och pepparroten
Frallor med Manitoba Cream

Frallor med Manitoba Cream

Rör ut jästen i vattnet och blanda ner alla ingredienser utom saltet. Arbeta länge, ca 10 minuter i assistent, och tillsätt saltet

Pippikakor och Kolakakor.

Kom på att jag ju utlovade recept på kakorna jag bakade här i förrgår. Försvinnande goda kakor blev det, skulle lätt kunna tömma burken själv
Strimlad biff med purjolök

Strimlad biff med purjolök

Strimla biffen i 1/2 cm strimlor och blanda med chilisås, grädde och bikarbonat. Ställ i kylen 2-3 timmar (minst, gärna längre)

Skånsk kryddsill

1.  Rensa strömmingen men låt benet sitta kvar. Skölj strömmingen väl och lägg den i ättikslagen. Låt den ligga kallt i ca 4-6 timmar
spaghetti milanese fr. LEON

spaghetti milanese fr. LEON

det här var riktigt gott. sjukt mycket smak och så en helt fantastisk doft i köket medan detta stod och puttrade på spisen