Receptet på tårtbottnarna passade näst minsta formen, så sedan fick jag räkna lite ungefär hur mycket smet jag behövde göra och anpassa gräddningstiden därefter
När vi hade suttit ute ett tag och öppnat en varsin öl, spelat några omgångar vändtia och bara andats och njutit av eftermiddagsluften tyckte vi det var tid för att börja med middagen
Genomatt så att säga para täcket på coccoterna med min klassiska fisksås, och varsamt ugnsbakade torskfiléer, fick jag en gratäng som var så god att jag tappade behärskningen och i smyg slickade fatet rentfrån sås
Det jag saknade på det gamla kortet som brukar vara så roligt att läsa eftersom det har hänt så mycket på matfronten är den korta inledningen till receptet, det fanns ingen sådan till just det här receptet
Häll i degbunken och slå på resten av vattnet kallt. Smula jästen och rör ut den i lite av degvätskan. Ställ formarna att jäsa under bakduk i kylen över natten
Bred hälften av fyllningen över plattan och rulla ihop densomen rulltårta. Börja med fyllningen. Kavla ut denenadegen till en tunn rektangulär platta på mjölad arbetsbänk
Torka av ytan och grilla över glöden tills denena sidan har fin grillyta. Blanda den med olja, salt och dill och rosta eller stek den på grillen så attden får gyllene yta
Ta krämenfrånvärmen och vispa den helt slät. Jag bakade en budapest som jag lade på kistan framme i kyrkan på hans begravning och hoppades att han någonstans ändå skulle få njuta av den
(Jag har fått produkterna för att kunna baka surdegsbaguetterna från KronJäst, initiativet är en del av deras PR-kampanj att få matbloggare att uppmärksamma den nya surdegsprodukten)
Ett bröd i en nyinförskaffad form från IKEA, och en burk med tomatchutney - fick bli tack-för-att-vi-fick-komma-present till det fina värdparet som bjöd oss på en kalasmiddag utan dess like
Min äldsta dotter kom hem frånutbildningsorten i Dusseldorf/Tyskland i går för att vara med på sin brors student på tisdag och vi tillbringade senkvällen med att titta på ett gammalt avsnitt av Greys Anathomy och med småprat långt in på småtimmarna
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.