Så nu får den frodas under kontrollerade former (i grönsakslanden är den dock inte välkommen) och jag skördar hela säsongen till pajer, wokrätter, sallader och pesto
När jag lagar stek får jag ofta rester över och förra veckan prövade jag att göra en pajpå resterna, trattkantareller och västerbottenost vilket blev jättegott
Sätt ugnen på 200 grader. Lägg 6-7 filodegsblad på varandra, men pensla varje blad med lite olja och mineralvatten. Avsluta med 4 filodegsblad på toppen, pensla ordentligt med mineralvatten och skär pajen i bitar (kvadrater)
Det serverades tre olika matpajerpå dotterns studentfest. Förutom den här med fetaost och annat medelhavsgott i så fanns en tokgod tomat och mozarella paj, den kan ni hitta här
Igår lagade jag en nyttigare variant av matpaj som blev väldigt god och perfekt att ha i matlådan. Botten är gjord av kikärtor och äggstanningen är baserad på kvarg
Vi blev själva nyfikna på de andra pajerna, den där tacopajen såg ju otroligt spännande ut. Vår Veganska och glutenfria paj har blivit publicerad i denna artikel
Varför inte fixa en paj till middag. Passa på att njuta även mitt i veckan. Sätt på ugnen på 180 grader. Gratinera sedan i ca 30 minuter eller tills pajen fått en fin färg
Hacka de avsköljda kirskålsbladen grovt, och tillsätt de och sockret i kastrullen. Se till att all kirskålen blir ordentligt slak under några minuters stekning i kastrullen
Men idag bjuder jag på ett pajrecept som vi testade igårkväll, och som blev riktigt gott. -) Även om det inte blir någon direkt sovmorgon, för jag och E skall nämligen in på vip shopping på hm imorgon bitti
Pajdeg. Lägg dem lite omlott som tegelstenar i pajskalet och lägg också i tomaterna. Sätt ugnen på 200°. Tryck ut i en pajform och förgrädda i ca 10 minuter. Pajdeg1,5 dl vetemjöl 1,5 dl grahamsmjöl 1 tsk bakpulver 0,5 dl (50 g) flytande matfett 1 dl mjölk
Recept, pajpå viltfärs som jag gjorde den. Hukandes i köket då småstenarna smätter mot fönstret försökte jag hacka lök och annat gott som skulle vara i pajen
I synnerhet bilder har ju en tendens att läggas på hög så framöver ska jag rensa rejält bland alla mat- och bakningsbilder – för hur många halvdana bilder behöver man egentligen på en och samma paj
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.