Mina favoriter

Mina favoriter

  • 14 Recept
Mina favoriter
Dansk Flæskesteg - ribbestek med knaprig svål

Dansk Flæskesteg - ribbestek med knaprig svål

En klassisk dansk Flæskesteg med rödkål är otroligt gott. 4 persCa 1,2kg Ribbestek eller Ca 7-800g Kotlettrad med svålSalt, helst GourmetsaltCa ½dl Steksky2½dl Matlagningsgrädde½msk Vetemjöl1msk Kalvfond½dl MjölkLite sojaSaltVitpepparLägg steken med svålen nedåt i en ugnseldfast form
Kladdkaka med kola

Kladdkaka med kola

Smörj och bröa en bakform med löstagbar botten (ca 22 cm). Rör ihop socker, ägg, sirap och det smälta smöret

Dumlekladdkaka i långpanna

Varför inte slänga in lite choklad när det är fredag Det gör vi. En stor kladdkaka kommer lastat. Käckt att baka kladdkaka i långpanna ibland när det behövs mycket
Rabarberpaj med krämig fyllning

Rabarberpaj med krämig fyllning

Ugn. 200º. Finfördela smöret i mjöl och socker till en grynig massa. Tillsätt vatten och arbeta raskt ihop till en deg
Vårens rabarberpaj

Vårens rabarberpaj

Nyp ihop margarin, mjöl och florsocker till en smuldeg. Tillsätt vattnet och arbeta snabbt ihop degen. Låt denna vila i en plastpåse i kylen ca 1 timme
Sömnlös och surdegsbröd

Sömnlös och surdegsbröd

Kan inte sova. Vart finns den där on/off-knappen som jag så gärna skulle vilja ha på min skalle. Då skulle jag ha tryckt på off för ett par timmar sen nu, hjärnan bara rusar på
Kolasnittar, kolakakor eller sirapskakor!

Kolasnittar, kolakakor eller sirapskakor!

Kärt barn har många namn. ). Igår bakade jag denna klassiker kolakakan. Bakade även jättegoda brownies, men det receptet finns redan i kategorin Brownies och kladdkakor
Sega kolakakor

Sega kolakakor

Favorit i repris. Min sambo älskar dessa kakor, hans absoluta favorit. Så för någon dag sedan tänker jag att jag skulle baka till honom, en liten kärleksförklaring
Dumlekakor!

Dumlekakor!

Dumlekakor har blivit tradition för mig att baka till julfikat på julafton och så även i år. Otroligt goda, måste jag säga
Noblessekakor

Noblessekakor

Blanda smör, kokos och havregryn. Låt det stå och svälla i 15 minuter. Lägg därefter i ägg och socker, rör om väl till en smet

Gubbhyllans apelsinsill

För det blev inte många bitar kvar till mina frukostar av den här. Jag hoppas att ni alla hade en riktigt trevlig julafton igår