Finhacka äggen och grovhacka räkorna, spara några räkor till garnering. Blada ihop alla ingredienser utom stenbitsromen, smaka av med cayennepeppar och tabasco
Vegobiff med hemmagjord fempepparsås och sauterad savoykål. Att kunna göra egen gnocchi är ett fantastiskt sätt att göra otroligt god mat av väldigt få och enkla råvaror
Sätt ugnen på 225 grader. Blanda alla torra ingredienser och häll ut i en smord långpanna. Blanda olja, honung och vatten och häll över den torra blandningen
Hemmagjordgnocchi,. Jag gjorde gnocchi i fredags. MMmMmMMmmmm älskar gnocchi. Gnocchi. Gnocchi,. 500 g fast potatis (hade typ 6 stora potatis)1 ägg ca 2 dl vetemjöl ( + inkl utbakning) 1 tsk salt 1 krm nymalen svartpeppar 1/2 dl kokvatten (från gnocchin) till såsen1 msk smör
Hemmagjord chokladsås. Upp o häll på chokladsås o rostad mandel ca 1 liter 3 dl grädde. Se till att glassmaskinssålen stårr i frysen minst 2-3 timmar inne i frysen
4-6 Gnocchi 900 g potatis (gärna amandine, colomba eller melody) 2 ägg 1 tsk salt 3 - 4 dl vetemjöl (+ extra till utbakning) 2 msk smör (till stekning) 2 msk olja (till stekning) svartpeppar Brynt smör med salvia 1 kruka salvia 50 g smör Till servering ca 1 dl riven parmesanost Lägg till i inköpslistan
Idag har jag även gjort hemmagjordGnocchi al forno toppad med fetaost för första gången. Här har jag fotat innan jag körde in Gnocchin att gratineras i ugnen, sedan var jag tvungen att sticka iväg på utvecklingssamtal för min dotter så maken fick ta ut den ur ugnen och äta med barnen… och inte jag
Hemmagjordgnocchi var inte alls svårt att göra. Fast inte samtidigt. I och för sig så smakar det ju inte särskilt mycket bara sådär men tillsammans med bacon, purjolök och vad mer jag nu satte i så var det amazingly gott
Jag vände ner gnocchin i brynt smör, eller beurre noisette som det heter på franska på grund av den nötiga smaken som framträder på smöret när det brynt en stund, tillsammans med rostade hasselnötter, créme fraiche och färsk gräslök
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.