Ringla dressingen över salladenoch sprinkla de rostade solroskärnorna över. Och ändå är där fler prylar i salladen som jag inte fixade att skriva ut i titeln
Häll vinägretten över salladenoch blanda väl. Jag är för tillfället helt insnöad påtarmenoch dess invånare och laborerar hejvilt med resistent stärkelse, inulin, vattenlösliga fibrer, betaglukaner ochfermenterad mat
Riv skalet påen av apelsinerna och blanda med honung, rapsolja, lite salt och vitpeppar. Filea apelsinenoch blanda filéerna med brysselkålenochvinägretten
Helt enkelten frisk sallad med nya smaker som är enkel att tillaga. När det är så varmt ute (och inne) som det har varit nu densenastetiden står jag ogärna och bakar eftersom a) det blir så himla himla varmt när ugnen är igång, b) det blir helt plötsligt väldigt ansträngande att knåda ihop degar, samt c) precis allting som innebär att en måste röra på sig blir ansträngande
Skölj och strimla salladenoch skölj och tärna paprikan. Servera kycklingen med sallad vid sidan om. Ta ut kycklingen ur ugnenoch pressa över citronsaften från de rostade citronerna
Servera med ensalladpå röd mangold/blodgrape/kapris, eller bladspenat/apelsin/groddar/tofu eller varför inte en krispig äppelsallad med kinakål och granatäpple
Skär paprika, squash, lök i större bitar och fördela påplåten. Kände att vi behövde en massa grönsaker i oss och jag är svag för matvete som jag tycker är godare än bulgur men liknande konsistens
Pasta och kyckling ochen fräsch "jag tar vad som finns hemma"-sallad. En titt i kylenoch det fanns inget speciellt (jag som längtade broccoli) och det var bara att plocka fram kreativiteten
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.