Häll sedan upp vätskan i en större form eller mindre portionsformar. Ställ tillbaka på låg värme och låt sjuda ett par minuter under omrörning tills såsen är slät och utan klumpar
skölj jordgubbarna, skär dem i mindre bitar och lägg i en skål. Häll grädde, socker och vaniljstångshalvorna i en kastrull och låt sjuda under omrörning i ca 5 min
2 gelatinblad350 g hjortron7 msk (100 g) sockerTillagningPannacottaBlötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter. Låt svalna, täck över och ställ kallt minst 3-4 timmar, gärna över natten. HjortrongeléBlötlägg gelatinbladen i kallt vatten cirka 5 minuter
Förra året gjorde jag en hallonpannacotta som var ooootrooooligt god. I år kommer jag att göra den igen för att det är en sån klockren nyårsdessert och för att jag redan nu dreglar när jag tänker på den
Halv orkan, packning av attiraljer insamlade under flera år och jobb är det som står på schemat. Det betyder i denna värld att någon tillredning av mat inte förekommer för tillfället
Koka upp grädden försiktigt och koka i några minuter tills blandningen tjocknat. God fortsättning. Nu är jag tillbaka i London och åter på jobbet och därför blir det lite lättare att blogga
Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen på 200º, ca 20 minuter. Vispa samman mjölk och mjöl i en kastrull och sjud under omrörning, 3 minuter. Gratinera högt upp i ugnen på 225º, 5 minuter
Jag hittade ett recept i Leif Mannerströms kokbok "Skaldjur" på en skagenröra som jag testade. Räkor på en fredag är ju inget nytt här hos oss men egengjord skagenröra på toast var något nytt
a Kusmite till frun och en viltkokbok till herrn, helt enligt önskelistan minsann. Gratinera mitt i ugnen på 225 grader tills smöret smält och osten har fått en fin färg, det tar ca 10-15 minuter. 10-15 minuter Det smör som ev blir över när du klickat det på humrarna är gott att ha och doppa köttet från klorna i
Tomater och sparris fräser jag på efter att köttet har fått fin stekyta och sedan får vila lite i folie, det behövs bara ett par minuter för att få dem klara