Vispa grädden ganska fast, och blanda sedan ned mascarponeosten och florsockret. Jag tänkte tipsa om en riktigt god och fräsch efterrätt – Limemarineradejordgubbarmed mascarponekräm
Vispa grädden och blanda samman med youghurt, sukrin melis och citron. Jag gjorde en läskande efterrätt när vi grillade för några dagar sedan – limemarineradejordgubbarmed citronfluff
Varva jordgubbarnamed gammeldags vaniljglass och krossade pistagenötter ovanpå. Snoppa och skiva jordgubbarna och pressa över saften från limefrukterna
Jag tycker om kontrasten av isig glass mot stora bitar frysta jordgubbar, men man kan givetvis mixa även jordgubbarna och varva med citronblandningen i formarna
Medanjordgubbarna marineras kan du vispa grädde, mascarpone och vaniljpulver till en tjock kräm. Snoppa och skär jordgubbarna i skivor och blanda med rivet skal från limen, lite limesaft och stevia strö
Servera med vispad grädde eller vaniljglass samt färska jordgubbar eller andra bär. Glasyren kan du göra medsojagrädde, havregrädde eller risgrädde och med någon mjölkfri, smaksatt choklad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.