Ströbröd, rostad lök och persilja till täcket att lägga ovanpå fisken. Fisk under frasigt täcke (4 port. Gratinera mitt i ugnen i ca 20 min, tills fisken är fast och täcket fått fin färg
Under fisken gömmer sig smakrika grönsaker. Här kommer ett recept på en riktigt god fiskrätt. Den innehåller visserligen (den enligt mig dyra) créme fraiche ersättningen sour supreme, men den blev så god att det helt klart är värt det
Ugn 200º. Lägg sejfilen i en smord ugnssäker form. Häll över citronsaften. Skala och finhacka löken och blanda med ströbröd, citronskal, pressad vitlök och persilja
Skölj och dela purjolöken. Skala morötterna. Snoppa av sockerärtorna. Skär ned grönsakerna i mindre bitar. Blanchera (grönsakerna kokas snabbt i lättsaltat vatten i ca 1 min) grönsakerna i lättsaltat vatten
Sätt ugnen på 225º. Smörj en ugnsform och lägg i sparrisen i botten så den bildar en matta åt laxen. Klicka smöret över sparrisen och lägg laxbitarna ovanpå
Under tiden kakan gräddas. Ett krispigt grönt täcke med klorofyll från anisisopen och en len smörkräm som ripplades över bakverket strax innan servering
Det här är en vardaglig fiskrätt med inspiration från färdiga fiskgratänger. Det lite sötaktiga moset är perfekt tillbehör och kidsen åt med god aptit (jag talade inte om att det var rotselleri i moset förrän efteråt)
Hälld över den uppskurna rabarbern och gräddad i ugnen blir det alldeles underbart. Passa så den inte blir bränd – men se samtidigt till så att den inte blir undergräddad
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.