Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Pensla bullarna med uppvispat ägg, strö på pärlsocker och mandel. Om man så önskar, så kan man även glasera bullarna med lite florsockerglasyr strax innan de skall serveras
Bara efter tre veckor med LCHF så har blodsockret sjunkit och blivit mer stabilt. Till skillnad från mig så vill den personen äta bröd till frukost, långa invanda rutiner ni vet, så därför bakar jag nu hårt och mjukt LCHF-bröd så det står härliga till
Idag har jag varit hemma med min son som är sjuk. Eller jag bakade och sonen sölade med vatten Jag gjorde med 2 olika fyllningar, både med mandelmassa och vanlig kanel. Smält smöret i en kastrull Häll i mjölken och låt allt bli fingervarmt ( 37 °C) Smula jästen i en bunke Slå över smörblandningen och rör ner socker och salt Rör allt ordentligt så att jästen är riktigt upplöst Tillsätt mjöl så att det blir en smidig deg den kan vara ganska lös Låt jäsa 45 minuter Knåda degen i minst 5 minuter på mjölat bakbord Den ska bli blank och lättarbetad Dela degen i 2 bitar och forma dem till stora bullar Låt jäsa 5 min innan du kavlar ut så blir det lättkavlat Kavla ut varje bulle till en rektangel Bred på fyllning och rulla ihop till en jämn rulle Skär jämnstora bitar med vass kniv Lägg i bullformar eller dirket på bakplåtspapper Låt jäsa 45 minuter Pensla med uppvispat ägg och strö på pärlsocker Grädda i 250° C i 8 minuter Gör fyllningarna så här. Riv mandelmassan på fina sidan på rivjärnet Blanda med rumsvarmt smör Rör ihop rumsvarmt smör med kanel och socker ca 45 bullar
Pensla med uppvispat ägg. 14-17 dl mjöl. Strö över lite mjöl över degen och låt jäsa i 30-40 minuter. Grädda i 6-10 minuter i 225-250 grader. 14-17 dl mjöl
När bullarna svalnat kan du dekorera dem med kristyr gjord av florsocker och vatten, lite festligare blir det om du färgsätter kristyren med karamellfärg
Vill man göra rätten på en helg kan man lyxa till det med salma- eller fröyalax. Nu utnyttjar han sin plattform för att skapa uppmärksamhet kring diabetes, och nyligen arrangerade han en välgörenhetsmiddag till förmån för Barndiabetesfonden, men han vill också visa att man med små förändringar i vardagsmaten kan göra den både nyttigare och godare
I veckan bakade jag en stor favorithjär hemma "Jagodzianki" som är vetebullar fyllda med blåbär. Häll i resten av mjölet i en stor skål och blanda med resten av sockret och saltet och blanda
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.