Men som tur är så håller sig Kirskålen enbart där. Ingredienser7,5 dl kirskål1 dl löktravflera dl olivolja2 nävar finriven Parmesanost1 dl solroskärnorsaltMixa alla ingredienser och späd med olja till önskad konsistens. 7,5 dl kirskål. 2 nävar finriven
Häll försiktigt ner kirskålen i lammgrytan och rör ner den emellanåt. Skär grytbitarna i mindre bitar, ca 2x2 cm stora. Skölj och grovhacka kirskålen, lägg kirskålen i en gryta och salta lite mellan lagren i väntan på att grytan kokat i 30 minuter. Lägg till 1-2 sockerbitar för att ta udden av det beska från kirskålen. 2 msk olivolja. 2 lagerblad. 1-2 tsk oregano. 1-2 tsk basilika. 1 kg kirskål. 2 dl blötlagda torkade skalade delade gröna bondbönor. 2 tsk paprikapulver. 1-2 sockerbitar
Testa gärna kirskål i vår, den är faktiskt godare än man kan tro och den växer precis överallt. Denna lilla stackare är hatad av många och älskad av få men jag står på kirskålens sida och blev urglad när jag fick se att den satt fart
Ja, äntligen blev det paj på vilda växter och oj så god den blev. När man plockar kirskål ska man leta efter de nyutslagna bladen, de som fortfarande är lite glansiga
Häll lite olja i en liten ugnsform och sätt i kirskålen. Sprid ut vitlök och lök över kirskålen. Grillad feta med kirskål2 nävar kirskål2 klyftor vitlök1 st lök1 paket feta2 tomaterolivolja och svartpepparKirskål + vitlökStrimla kirskålen grovt. Sätt in i ugnen på 200°C i 45-60 minuter, tills fetan fått lite färg. Ugnsformen jag använde var ungefär i storleksklassen av 15x20cm. 2 klyftor vitlök. 2 tomater
Börja med att blanchera kirskålen och lyft den därefter upp i kallt vatten med isbitar i. Finhacka kirskålen och tillsätt den med alla andra ingredienser i skålen och blanda väl till en fast färs
ljummen sås på kirskål och nässlor. 15-20 blad av kirskål. 2 dl matvete. 2 st charlottenlök. 2 dl vatten. 100 g, smör (80 till stekning av lök och kantareller + 20 g till nässlor och kirskål). 2. Häll 2 dl vatten över och låt vattnet koka in i vete risotton, när vattnet har kokat in utan att risotton har bränt i botten tillsätter du lite av vinet och grönsaksfon allt eftersom risotton småkokar. Blanchera nässlorna och kirskålen i osaltat vatten i 2-3 minuter. Lägg det blancherade bladen i en mixer och tillsätt 20 g smör, resterande mängd, 3-4 dl grönsaksfond och kör det hela till en jämn och slet konsistens. Koka upp ca 1-2 liter saltat (1 msk salt) vatten och lägg i det tvättade och putsade morötterna, låt dem koka i ca 4-5 minuter varpå du lägger i den gröna sparrisen för att så låta dem koka med i högst 3-4 minuter. 15-20 blad av. 2 dl matvete. 2 st charlottenlök. 2 dl vatten. 20 g till. 20 g smör
Då hade jag insett att kirskål smakar förträffligt, går att skörda tidigt på våren när inget annat växer och inte kräver något fjäsk med vatten och gödsling
Lägg ner alla ingredienser i en mixer och kör tills smoothien är slät. Här kommer ännu ett tips om vad man (förutom pesto) kan göra med min ogräsfavorit kirskål – en grön smoothie
Kommentarer
Logga in eller Registrera för att kommentera.